Kallelse till årsmöte

Tisdagen den 23/2 klockan 19.00 är alla medlemmar välkomna att deltaga vid klubbens årsmöte. Mötet hålls som vanligt på torpet. Vill du vara med och bestämma hur styrelsen ska se ut under det kommande året eller få en inblick i klubbens ekonomi då bör du närvara denna kväll. Är du kanske intresserad av att ta en plats i styrelsen? Kontakta då någon ur valberedningen.

Klubben behöver även ett nytt tillskott i arbetsgruppen för torp och brygga. Vi söker 4-5 driftiga personer som är villiga att hjälpa till att hålla ordning och underhålla.

Klubben kommer att ge dessa årskort i Snärjebäcken som tack för hjälpen.

Lite övrig info från styrelsen:

Medlemsavgifterna kommer att vara oförändrade detta året. Det gäller även övriga avgifter inom klubben.

För att betala in medlemsavgiften så är det via pg:470517-4. 

Senior: 200 kr

Junior: 100 kr

Studerande: 100 kr

Familjemedlemskap: 300 kr

Dagkort i Snärjebäcken: 180 kr

2-dagarskort i Snärjebäcken 300 kr

Årskort i Snärjebäcken (endast för klubbens medlemmar) 1200 kr

Båtplats vid klubbens brygga inkl. uppläggning för vintern: 500 kr

Endast uppläggning över vintern: 300 kr

Förvaringsskåp: 150 kr 

Våra aktiviteter nu under våren och försommaren är:

  • Premiären i bäcken
  • Två dagars fiske hos Tommy för hela familjen.
  • Först metar dagen.
  • Västrasjöfisket 
  • Kommer även anordnas en resa till Klaverström till hösten. Blir det fler anmälningar än plaster så lottas platserna.

Info om datum m.m. kommer att komma upp på hemsidan och vår facebooksida.

Vid frågor så kontakta ordförande Josef Algotsson 073-5154692
Vi ses den 23 februari.

Klubben bjuder på fika.

Välkomna!

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Vinterfiske i Snärjebäcken

Det finns fortfarande en hel del regnbågar kvar i bäcken. Nu verkar det frysa på ett par dagar och det finns möjlighet för pimpelfiske.
Micke tog två fina häromdagen.
Själv tappade jag en i hålet. Så passa på!

OBS! Kolla alltid att isen håller att gå på. Det är strömmande vatten och olika delar har olika tunn is. Klubben tar inget ansvar för att isen håller. Det är alltid den enskilda fiskarens!

Skitfiske!

Publicerat i Snärjebäcken | 1 kommentar

Gott år!

Vi vill passa på att tacka alla leverantörer och besökare för ett underbart bra 2015 och önskar er alla en fortsatt trevlig julhelg och ett riktigt skitfiske 2016!

Lite info från styrelsemötet 17 december:

I Snärjebäcken satte vi under detta år i rekordmycket fisk. Isättningarna är fördelade över hela säsongen med täta intervall.

Det såldes fler dagskort än året innan och det innebär att vi kommer sätta i ännu mer fisk. Dagskort kan bla köpas på ica rockneby, watski butiken i kalmar och genom internet/telefon hos Ifiske.se

Då vi är en förening avser vi inte att gå med vinst utan inkomsterna går till att köpa in fisk i snärjebäcken och till medlemsaktiviteter dit alla medlemmar är välkomna.

Premiären i Snärjebäcken är planerad till 16 april 2016

Fisketorpet och båt brygga – Det finns en del att göra på torpet och vi behöver frivilliga som kan hjälpa till, ni får gärna kontakta styrelsen om ni är intresserade. Det kommer mer information till årsmötet om vad som behövs göras. Ladan kommer at rensas upp under 2016 och vi kommer skicka ut info med årsmötet om att alla som har saker i ladan bör kontakta klubben annars kommer dessa att slängas.
Vi diskuterade även bryggan, den behövs gås igenom och eventuellt köpas in/byggas flytbryggor men då det för närvarande endast är en person som har båten där är vi lite osäkra på vad som ska göras. Ett alternativ är att rusta upp och lägga flytbryggor för att sedan marknadsföra den så att fler väljer att ha sin båt där.

Karl håller på att titta på vår hemsidan som under 2016 kommer att få ett ansiktslyft.

Publicerat i Andra aktivieter, Snärjebäcken, Styrelsemöte, Torpet | Lämna en kommentar

Fiskerapport

Min första snärjebäcks fisk är äntligen upptagen, i och för sig bara 1,6 kg men dock den första och den tog på en av ”Ölands mickes” flugor.
Det har varit bra fiske hela helgen och en hel del folk i rörelsen. I går drillade jag 4 fiskar men alla gick av efter en längre kamp, men som sagt idag satt den hela vägen. Fisken högg mycket försiktigt och ett snabbt mothugg gjorde att den satt rejält, hade ytterligare nafs men inget som högg fast.
Jag var dock inte först med att fånga denna fisk, för den hade en tafs på 1 meter och djupt in i gommen satt en röd krok, flugan hade vittnat bort.

/Gordon

Publicerat i Fiskebilder | Lämna en kommentar

Våga nytt

Idag har en liten del av snärjebäcksgruppen vågat sig bort från tryggheten vid bäcken och följt med klubbordförande Josef ut i kalmarsund för att fiska gädda.
17 st i båten och den längsta 75 cm. Sämre lördag kan man ha :)

/Karl 

Publicerat i Fiskebilder, Övrigt | 1 kommentar

Bryggrenovering

Snärjebäcksgruppen har haft byggdag uppe vid bäcken.
Sven, Micke, Ingemar och Karl har ersatt den gamla bryggan som nästa sjönk med en sprillans ny.
Händiga herrar minsann!

Publicerat i Övrigt | Lämna en kommentar

Fortfarande fisk i bäcken

  
Passade på att möta morgonen vid Snärjebäcken idag. Hade ett par hugg men inget upp. Gott om fisk som rörde sig i ytan. 

Just nu är det förföriskt vackert där uppe. Missa inte! Och stora chanser finns det att fånga en höstbåge!

/Karl

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Yngsta deltagaren tog den största bågen

Ludvig med resans största.

Så var den årliga flugfiskeresan till Klavreström åter genomförd. Sex tappra flugfiskare samlades i fredags för att under lördagen försöka överlista vattnets regnbågar. Stämningen var som vanligt på topp och kvällen blev trevlig trots avsaknaden av tv. Det var ett taggat gäng som gick tills sängs hyffsat tidigt för att vara utvilade och alerta till morgonens fiske.

När väckarklockorna ringde, okristligt tidigt möttes vi av vad som måste ha varit höstens absolut kallast morgon. Kanske inte det mest optimala men efter morgonbestyren, frukost och kaffe så var humören åter på topp.

Vi delade upp oss 3 fiskade i dammen och de andra 3 i det strömmande vattnet. Trots is i spöringarna och fötter som värkte av köld högg de första regnbågarna ganska omgående bland annat fick Micke en stadigpjäs på 6,6 kilo som med råge höjde hans personbästa, grattis Micke! men sen tog det stopp. Säkert en timme gick utan att någon kände av så mycket som en stöt. Vad var nu detta? Skulle resan bli ett fiasko? Var det kylan som spökade? Eller hade vi totalt glömt hur man gjorde? Då som så många gånger förr lyckas Alvar nypa en fin pjäs på strax över 6 kilo och vips så var allt grubbel som bortblåst.

Ytterligare någon fisk fångades innan det var dags att byta fiskeplatser strömgänget traskade till dammen och tvärtom. Nu hade solen börjat värma och i dammen lyckades vi lura 3 hyggliga bågar med en topp på 5.3. Men fanns det inga större? På det hela taget tyckte vi att det gick lite trögt. Lite mat och allmänt taktiksnack följde.

Eftermiddagen gjorde resan kan man lugnt säga. Jag lyckades själv få en pjäs på 7.8 kilo och hade där med också jag satt ett nytt PB och tänk jag hade större fisk än Alvar, denna demon som nästan alltid är omöjlig att besegra. Jag kände mig nästan lite stolt.

Men som alltid och då menar jag alltid lyckades han givetvis lirka upp en båge, större än min 7920 gram… jag var åter besegrad. Då händer det som gör att dessa resor kan bli minnen för livet. Resans med stor marginals yngsta deltagare 15-åriga Ludvig får vad som måste vara hans livs regnbåge (hittills i alla fall han har många resor framför sig den grabben). Fisken väger finfina 8580 gram. Jag, Alvar och alla andra är piskade av en junior.

Stort grattis Ludvig!

Totalt lyckades vi fånga 14 bågar med en imponerande topp.

Nästa år kör vi igen, var så säkra.

// Gustav

Gustav med en fisk på 5,3 fångad i dammen.

Alvar med en båge på 6.1 kg

Micke med en fin pjäs (dock inte hans största på 6.6 kg)

Gustav med 7.8 kg regnbåge som inte räckte för att knäcka Alvar.

Alvar med resans näst största 7,9 kg

Publicerat i Andra aktivieter | Lämna en kommentar

Toalett på torpet

Kära medlemmar! Idag har jag tillbringat 5 timmar på torpet tillsammans med Bosses rör. Vi har fixat så att toaletten fungerar, och sitter fast i golvet, fixat kranen till handfat och kök. Fixat pumpen och kopplat bort kommunens sommarvatten .
DET SOM GÄLLER NU ÄR ATT TOALETT OCH KÖK HAR BRUNSVATTEN.
Vattnet duger till att diska, tvätta händer och uträtta behov. Man bör kanske inte dricka det, även om både Bosse och jag smakade. Behöver ni dricksvatten finns det på baksidan så länge som kommunen har sommarvatten på ut till svinö .
Övriga tider får dricksvatten medtagas…

Patrik Rixman

Publicerat i Torpet | Lämna en kommentar

Klaverströmsfisket

Den årliga regnbågsfisket i Klaverström är bokat till den 10e oktober.
Vi får vara på plats tidigast kl 18 i Klaverström på fredagen 9/10 och fiska på lördagen.
Anmälan gör till Alvar på sms på numer: 0705819943
OM det blir fler anmälningar än det finns platser så lottar vi.
Senast anmälan 4/10 kl 18.00
Klubben står för halva kostnaden vilket gör att priset per deltagare är 500:- det finns totalt 10 platser.

Info om vattnet går att finna här www.kronobergssportfiske.se

Publicerat i Andra aktivieter | Lämna en kommentar