Fiske i Hultsby

Vi kommer att ha en helg hos Tommy i Hultsby, utanför Rockneby och fiska i hans dammar.

Det är 24-25 Maj.
Vi startar på lördag kl. 09.00 och ansvariga från klubben åker hem vid 16.00 på söndag.

Vi behöver ha din anmälan som är bindande senast den 18/5 för att veta hur mycket fisk Tommy behöver sätta i åt oss.

 Det kommer att kosta 20kr som går till Ulf Franssons minnesfond.  En fond till minne av klubbens bortgångne eldsjäl och ordförande där intresserade kan söka pengar till fiskevårdsprojekt i vår region.

 Klubben kommer bjuda på korv under dagen.

 Det är spinnfiske med kastkulla eller flugfiske som gäller.

 Mer info om anläggningen finns på www.hultsby.com

 Anmälan till josef@rixman.se

Publicerat i Andra aktivieter, Okategoriserade, Övriga, Övrigt | Lämna en kommentar

Premiär i Snärjebäcken 2014

Nu är det dags för den årliga och allt som oftast mycket uppskattade fiskepremiären vid Kalmar Sportfiskeklubbs vatten, Snärjebäcken.

 Lördag 12 april 2014

Tävlingstid kl. 08.00 – 13.00

Fiskekort ska vara löst senast kl. 07.45

Avgift på premiärdagen är 200 kr

Priser för största regnbåge på fluga respektive spinn utlovas

 Klubben bjuder på förtäring!

Observera att det från måndagen den 7 april och fram till starten på premiärdagen råder absolut fiskeförbud på vår sträcka i Snärjebäcken.

Varmt välkomna!

Publicerat i Fisketävlingar, Okategoriserade, Snärjebäcken | Lämna en kommentar

Havsöring Cup Öland 2014

Dags för Havsöring Cup Öland 2014 Tävlingen har i år fått en splitter ny hemsida www.havsoringoland.se

Den som är nyfiken och tittar ofta kommer säkert att få se den i lite olika skepnad eftersom vi fortsätter att jobba med den. Information om vårens tävling och anmälningssida finns i alla fall på plats så ni är varmt välkomna att anmäla er.

Tävlingen kommer att genomföras med samma enkla regler som tidigare Havsöring Cup Öland. Fulton 1,0 kommer att tillämpas och minimimåttet 52cm har vi kvar. Tävlingstid lördag 7.30-18.00 ,med invägning i både Källa Hamn och på Bo Pensionat. På söndag blir det invägning och prisutdelning i Källa Hamn kl.15.00 vilket är en timme tidigare än förut. Priser som vinns på lördagen av tävlande på Bo Pensionat kommer delas ut i Källa Hamn på söndagens prisutdelningen. Varupriser kommer att lottas ut till de som närvarar vid invägningen.

Anmälningsavgiften är i år 250:- men den som föranmäler sig och betalat på bankgiro betalar fortfarande 200:- Kvinnor och ungdomar tom 19 år betalar 150:- eller 100:- vid föranmälan och betalning på bankgiro. Alla deltagare har dessutom chans att anmäla sig till lagtävlingen ett lag skall bestå av 2-4 deltagare och avgiften är 100:- per lag.

Anmälan och mer info på www.havsoringoland.se

Har ni frågor, ring tävlingsledaren Niklas Solberg tel. 070-3910757

Välkomna och ett riktigt skitfiske önskas av tävlingsledningen!
Ölands trolling och sportfiskeklubb, Källa Hamn, Bo Pensionat

Publicerat i Andra aktivieter, Fisketävlingar, Okategoriserade, Övriga, Övrigt | Lämna en kommentar

Årsmöte 2014

Tisdagen den 25/2 klockan 19.00 är alla medlemar välkomna att deltaga vid klubbens årsmöte.  Mötet hålls som vanligt på torpet. Vill du vara med och bestämma hur styrelsen ska se ut under det kommande året bör du närvara denna kväll. Är du kanske intresserad av att ta en plats i styrelsen? Kontakta då någon ur valberedningen.

Vi ses den 25 februari.

Klubben bjuder på fika.

Välkomna!

Publicerat i Andra aktivieter, Okategoriserade, Torpet | Lämna en kommentar

Avgiftsförändringar 2014

Så var det då ett nytt år och de avgifter för Kalmar Sportfiskeklubb som beslutades på höstmötet träder i kraft. Mötet beslutade att följande avgifter ska gälla under 2014.

Medlemskap senior: 200 kr
Medlemskap junior: 100 kr
Medlemskap studerande: 100 kr
Familjemedlemskap: 300 kr
Dagkort i Snärjebäcken: 180 kr
2-dagarskort i Snärjebäcken 300 kr
Årskort i Snärjebäcken (endast för klubbens medlemmar) 1200 kr
Båtplats vid klubbens brygga inkl. uppläggning för vintern: 500 kr
Endast uppläggning över vintern: 300 kr
Förvaringsskåp: 150 kr

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Gästbok

Vi i Kalmar Sportfiskeklubb tar gärna emot både ris och ros när det gäller hur arbetet i föreningen bedrivs. Alla får mer än gärna förmedla sina tankar och komma med förslag på hur klubben ska skötas. Bäst gör man givetvis detta genom att medverka på de medlemsmöten som hålls minst två gånger per år. Men det går givetvis också bra att kontakta någon i styrelsen (kontaktuppgifter finns här på hemsidan) eller skriva en rad i gästboken. Vad som dock inte tolereras är när man går till angrepp på individer eller olika etniska grupper eller på något annat sätt utrycker sig kränkande i vår gästbok. Denna typ av inlägg kommer givetvis att raderas och fungerar det inte att ha en gästbok där ni som fiskar kan dela erfarenheter kommer denna att plockas bort.

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Ny fixardag i bäcken 2/11

Då det var allt för klen uppslutning senast kör snärjebäcksgruppen en ny röjdag i bäcken. Lördagen den 2/11 gör vi ett nytt försök att med gemensamma krafter göra i ordning vid vattnet. Finns intresse att medverka kontakta Sven på nummer 0706-751148.

Publicerat i Andra aktivieter, Okategoriserade, Snärjebäcken | 1 kommentar

Höstmöte

Den 12/11 klockan 19,00 på torpet kommer det att hållas höstmöte för alla medlemmar i Kalmar Sportfiskeklubb. På mötet kommer frågor som rör klubben att diskuteras och en av höstmötets viktigare uppgifter är att bestämma avgifter för 2014. Så vill du kunna påverka fiskekortspriser i Snärjebäcken eller medlemsavgiften bör du ta dig till torpen denna kväll.

Är det något du vill att vi ska ta upp på mötet går det bra att maila synpunkter till josef@rixman.se

Klubben bjuder på fika!

Publicerat i Andra aktivieter, Okategoriserade, Övrigt, Torpet | Lämna en kommentar

Röja och fixa i Snärjebäcken

På lördag den 12/10 kommer det att röjas och höstfixas i bäcken. Snärjebäcksgruppen ser gärna att alla som vill och har möjlighet tar med sig en kratta, räfsa eller något annat som kan vara bra att ha och kommer och hjälper till. Det går givetvis bra att komma utan redskap också det finns alltid något att göra. Rensningen börjar 9.00 och håller på till orken tryter.

Publicerat i Okategoriserade, Övrigt, Snärjebäcken | Lämna en kommentar

Det kom en fråga från grannklubben i öster.

Hej alla seriösa havsöringsfiskare. Dags att bidra till ett bättre fiske i framtiden då många av er har ölandskusten som hemmavatten. Vi i Ölands Trolling & Sportfiskeklubb behöver er hjälp för att slutföra lekgrusarbetet nu i helgen. Hör av er via mail karlssonsmek.borgholm@telia.com eller per tel 070-5497050 till mig. Vi arbetar lördag-söndag 14-15 sept mellan 08,00-16,00, det går även bra att köra ett kortare pass. /Lasse  / ÖTSK

Publicerat i Andra aktivieter, Övrigt | Lämna en kommentar