Premiären i Snärjebäcken 4/5 2013

Förutsättningarna för bra fiske, var det inget fel på då Kalmar Sportfiskeklubb inledde sin premiär i Snärjebäcken i Böle på lördagen.

Regnbågslaxpremiären i Snärjebäcken i Böle, strax utanför Rockneby är årets höjdpunkt för många sportfiskare. I värmande sol och sju plusgrader, placerade ett femtiotal deltagare ut sig på sina fiskeplatser innan startsignalen ljöd prick klockan åtta.

Spänning och med stor förväntan, riktades blickarna ut mot vattnet för att se var den första fisken skulle hugga. Någon minut tog det innan den första regnbågslaxen var fångad. Under den inledande timman så fångades det regnbågslax både av erfarna flugfiskare, även ungdomar och kvinnor kunde ses runt Snärjebäcken i jakt på fisk.

Efter några timmars fiske, bjöd Sportfiskeklubben på grillad korv vilket uppskattades. Tävlingen avslutades klockan ett och under tävlingstiden hade ett 50-tal fiskar fångats.

Prisutdelningen bjöd på många skratt när en och annan gammal fiskehistoria hördes berättas bland deltagarna. Den som drog den största regnbågslaxen på spinnfiske var en lycklig Emil Vinberg Ljungbyholm, med en vikt av 3900 gram i klassen spinnfiske. Största regnbågslax på fluga fångades av Roger Svensson, Timmernabben som vägde 3120 gram.

Vinnaren i spinnklassen Emil Winberg, Ljungbyholm med en regnbåge på 3.9 kg
Vinnare i flugklassen Roger Svensson, Timmernabben med en regnbåge på 3,12 kg

 

Ett svar på ”Premiären i Snärjebäcken 4/5 2013”

  1. Förra helgen tog jag en fisketur till Kalmar och Öland åkte till Norra Öland där vind och väder var helt perfekt, frågare några snubbar vilka flugor dom fiskade med av dessa fick jag inget ordentligt svar, så jag tänkte som så då får man testa sig fram efter bästa förmåga, hade läst i en tidning att Ömöborsten och Polenflugan skulle vara en superfluga höll på med dessa flugor i olika storlekar och färgkombinationer i 4 tim, intet ett enda hugg.
    Band på en klar blå Mask med röd butt tredje kastet en öring på 2,3 kg efter en stund fick jag 2 st på 2,7 å en på 1,9 testade en stor Gul Zonkers på denna hade jag flera hugg tills en gädda stack med den flugan, likaså testade jag en Blå Mask som jag bundit på Kaktuschenill med Gul butt som jag också hade flera små hugg på, sedan kom mörkret och dax för hemfärd.
    S.S.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *