Gästbok

Skriv gärna helst till oss på Facebook där svarar vi fortast. Annars kan du skriva i Gästboken genom att lämna en kommentar längst ner på sidan:

161 svar på ”Gästbok”

 1. Det görs tillsyn nästintill varje dag, ibland flera ggr/dag. Ser man något misstänkt går det bra att kontakta direkt, telefonnummer finns på anslagstavlorna. Ingemar finns på 0730 372226

 2. Tråkigt på ett så fint ställe, vet ju hur mycket jobb ni lagt ner, ser ju jättebra ut nu , tråkigt att de ska fiskas ut med räka , nu när ni ändå sätter extra ???

  1. Det görs tillsyn nästintill varje dag, ibland flera ggr/dag. Ser man något misstänkt går det bra att kontakta direkt, telefonnummer finns på anslagstavlorna. Ingemar finns på 0730 372226

 3. Stannade till vid bäcken i måndags å såg då att bara vid grillplatsen så metade 3 st med räka ,,,,,,, katastrof , detta gör ju att vi som e ” lite fiskeintresserade inte vill åka dit
  Eller e de så att ni vill ha ” Mac Donalds generationen där ??

 4. Hej , var och fiskade vid snärjebäcken i lördags .Trevligt fiske men såg tyvärr folk som fiskade med räkor .Det är ju synd om dom som fiskar lagligt att stå och se hur dom drar upp fisk en efter en med flöte och räkor .Ett växande problem tydligen . Såg även mink i vatten . Mvh Peter

  1. Hej. Ja, det är ett problem. Vi gör tillsyn nästintill varje dag, ibland flera ggr/dag. Vi ser tyvärr inte allt. Ser du misstänkta saker får du gärna kontakta oss direkt. Telnr finns på anslagstavlorna. Jag har 0730 372226 /Ingemar

 5. Hej!

  Vad gäller egentligen för isfiske i Snärjebäcken (om det nu blir någon is)? Finns inget angivet i reglarna. Räkagnad krok? Ett spö?

  Peter Norell
  Årskortsinnehavare

 6. Hej,

  Försöker hitta information om vad som gäller beträffande fiske i Kalmar Hamn. Är från Vimmerby men besöker Kalmar regelbundet och är nyfiken på vad man kan fiska just i centrum/hamnen.

  Är det fritt att fiska där man kommer åt? Dvs, platser där allmänheten kan vara.

  Vilka fiskar man kan fånga?

  Hoppas att ni kan ge mig lite information eller rikta mig åt rätt håll.

  Mvh Andreas

  1. Hej
   Ett tidigare svar här under, där Josef 2016 svarade på en liknande fråga.

   Josef Algotsson

   17 april, 2016 kl. 12:13

   Hej
   Tyvärr så är större delen av hamnen avstängd pga yttrehot…
   Men på hösten kan man få abborre..

   Sedan är det mycket Vitfisk året om.. men har ej hört rapporter om torsk eller plattfisk.
   Bara att försöka där det går att komma åt.. men förbud på riktat fiske efter gädda o abborre i hela sundet fram till 1/6

 7. Hej! Jag undrar om det finns något bra ställe nära Kalmar C att meta sik på såhär års? Gärna med cykelavstånd från just centrala Kalmar. Eller är det helt fel årstid för sik? MVH Gustav.

 8. Hörde att Premiären blev lyckat med fångad fisk och strålande väder, synd att jag inte kunde komma det hade varit skoj men som sagt det går flera tåg.
  Skitfiske på er alla.
  EP.

 9. Hej! Jag undrar om det är bra fiske i kalmar hamn? Är uppvuxen på Gotland och där hade jag bra fiske efter torsk, strömming och plattfisk i visby hamn. Undrar om det kan funka att fiska här också? MVH Gustav

  1. Hej
   Tyvärr så är större delen av hamnen avstängd pga yttrehot…
   Men på hösten kan man få abborre..

   Sedan är det mycket Vitfisk året om.. men har ej hört rapporter om torsk eller plattfisk.
   Bara att försöka där det går att komma åt.. men förbud på riktat fiske efter gädda o abborre i hella sundet fram till 1/6

   1. Byxelkroks hamn norra Öland kan man meta plattfisk fram till ca 2-3 veckor innan midsommar, sen lämnar större delen för djupare vatten, för att återkomma till hösten. Räkor gillas av de platta 🙂

 10. Hej undrar vilket datum som gäller för fiskeförbudet står olika datum på hemsidan och på anslag vid bäcken det är ju dumt om man åker dit och fiskar och det är förbjudet.

  1. Det som gäller är att fiskeförbudet inträder måndagen premiärveckan. Dvs i år från 9/4 till 16/4

 11. hej.
  undrar hur mkt fisk och hur ofta ni sätter i, och sätter ni i uppe i forsen med och vilken storlek på fisk.

  Med vänlig hälsning Niclas

  1. Hej
   Fisk sätts i regelbundet.
   Tyvärr har jag inte koll på hur stora fiskar som sätts i.
   Fisk sätts i längs hela sträckan.

   MvH Ordföranden

 12. Hej.
  Undrar om man kan vara med den 18/4 även
  Om man inte hinner lösa fiskekort innan 07.45
  Mvh niclas

 13. Återigen…

  Hej!

  Jag är relativt nyinflyttad i kalmar och studerar. Har ett stort fiskeintresse och undrar om man som klubbmedlem har tillgång till hyra av båt i sundet eller på annan plats?

  Med vänlig hälsning, Albin.

  1. Hej

   Själv medlem sedan antal år bak i tiden, men inte hört något om att kunna hyra eller låna.

 14. Glad Midsommarhelg önskar Snärjebäcksgruppen alla sportfiskare och övriga besökare. Skitfiske!

 15. Hej

  Läste inläggen och en hänvisning med länk till Alsterån och klickade in mig för att se.
  Fick byta ut .se mot .com

  Där kan man se att 4 timmar kostar 150:- (1 öring) 1 dag 250:- (2 öringar)
  Dem har ett årskort på 2200:- Öppet 29 mars till den 30 sep 2014.
  http://www.alsteran.com/sv/default.htm

  Snärjebäcken, 1 dagskort 180:- 2 laxartade fiskar, ett två dagars 300:- och ett årskort 1200:- för medlemmar. Öppet året runt 05.00-24.00, dock stängt 14 dagar inför säsongstart med tävling.

  Mp

 16. Hej!

  Jag är relativt nyinflyttad i kalmar och studerar. Har ett stort fiskeintresse och undrar om man som klubbmedlem har tillgång till hyra av båt i sundet eller på annan plats?

  Med vänlig hälsning, Albin.

 17. En givande å trevlig helg 24/5-25/5 i Hultsby strålande väder och trevliga människer, bra fiske, det blev även en liten tur till Snärjbäcken på söndagen alltid ett trevligt ställe att besöka.
  Eilert. Arlöv/Malmö

 18. Hej Marcus!

  Meningen med fisketillsynsmän, är att se till att regler och lagar följs. Du vet aldrig när fisketillsynsmännen kommer för kontroll. Kalmar Sportfiskeklubb misstror ingen människa som fiskar i Snärjebäcken. Det görs oregelbundna stickprovskontroller hela tiden.

  Nu vet jag inte vilken väg du tar dig till Snärjebäcken? Alternativen är inte så omfattande. Förmodligen kör du igenom Rockneby och passerar ICA. Vi som jobbar i Snärjebäcksgruppen kör många mil varje vecka utan ersättning.

  Vi antar ingenting om hur och vilka människor som fiskar i Snärjebäcken, alla har precis lika stor rätt oavsett vilken status individen har i samhället. Ditt påstående att det skulle vara arbetslösa som fiskar är inte smart uttryckt. Jag anser inte att du ska döma någon. Det skulle vara trevligt att diskutera personligen med dig för att räta ut alla dina frågetecken.

  Det finns medborgare i Sverige som inte jobbar 07.00-16.00. För övrigt är det ganska förlegat att större delen av befolkningen jobbar 07.00-16.00. Oregelbunden arbetstid existerar fortfarande i Sverige. Schemalagd arbetstid kan innebära att man jobbar 2 dygn ledig 3 dygn. Där har du förklaringen till att det förekommer att fiskare kan fiska under dagtid.

  Slutligen hoppas jag att du fått svar på dina påståenden.

  Trevligt fiske! Njut av din vistelse vid Snärjebäcken.

  Med vänlig hälsning

  Mats Cassegård
  Snärjebäcksgruppen

  1. Orkar inte diskutera mer. Återkommer till Snärjebäcken när det finns 4-timmars kort som man kan köpa över nätet. Kolla gärna in http://www.alsteran.se och se hur dom jobbar. Enkelt, fint och bra fiske.

 19. Anna skriver:

  19 maj, 2014 kl. 06:55

  Det finns en kille som är vid Snärjebäcken och fiskar praktiskt taget dagligen, han kör en liten mintgrön bil. Skulle inte styrelsen kunna värva honom som tillsynsman, han är ju ändå där så ofta? Om han finge ett fiskekort för besväret, så skulle det väl vara en både effektiv och ekonomisk lösning, under förutsättning att samma fiskeregler gäller för honom som för alla andra.

  Hej Anna!
  Det är beklagligt att du stör dig på vem eller vilka och hur ofta någon fiskar vid Snärjebäcken. Alla som fiskar där gör det under precis lika regler. Jag skulle föreslå att du pratar med den du syftar på istället för att sitta i detta forum och antyda det som är obefogat.

  1. Hej!
   Nu har du missförstått mig helt och hållet, vem du än är..! Mitt inlägg var avsett att erbjuda en möjlig lösning på problematiken med behovet av ytterligare tillsynsman, om man skulle införa ett halvdagskort. Självklart får var och en tillbringa precis hur mycket tid hen vill vid Snärjebäcken, jag ville bara lyfta möjligheten att en person – det finns säkert flera, vad vet jag? – som ändå är där ofta skulle kunna värvas som tillsynsman. Mot ersättning motsvarande ett årskort skulle det väl vara en utmärkt lösning?
   Att du anklagar mig för att antyda en massa saker tycker jag nog är lite oförskämt när jag bara försöker vara hjälpsam.

   1. Hej!
    Jag menar att du pekar ut en enskild person genom att skriva ”att det finns en kille som kör en liten mintgrön bil”. Vem som helst kan inte vara fisketillsynsman. Bifogar en länk så inga missförstånd uppstår.
    http://www.lansstyrelsen.se/kalmar/sv/djur-och-natur/fiske/fisketillsyn/Pages/default.aspx
    Av den information jag kan läsa på hemsidan är Kalmar Sportfiskeklubb en ideell förening. Jag ber om ursäkt om du känner att jag anklagar dig. Jag förbehåller mig rätten att vara precis lika anonym som du Anna.

 20. Håller med om att det vore bra med ett fiskekort för typ halvdag.
  Åka upp någon timme och fiska och betala för heldag. Njaaaa

  1. Hej Stefan!
   Jag refererar till tidigare svar i gästboken.

   Med vänlig hälsning

   Mats Cassegård
   Snärjebäcksgruppen

   1. Hej.
    Det är väl inte så svårt i ICA Butiken att skriva t,e,x,
    14;00 på ett fiskekort.
    Ni skulle få mycket fler kunder med halvdagskort.
    Ch

    1. Hej!
     Priset skulle också bli högre på grund av att tillsynsmännen skulle vara stationerade vid Snärjebäcken dygnet runt.

     1. Det finns en kille som är vid Snärjebäcken och fiskar praktiskt taget dagligen, han kör en liten mintgrön bil. Skulle inte styrelsen kunna värva honom som tillsynsman, han är ju ändå där så ofta? Om han finge ett fiskekort för besväret, så skulle det väl vara en både effektiv och ekonomisk lösning, under förutsättning att samma fiskeregler gäller för honom som för alla andra.

  2. Bra
   Vem vill lösa dagkort nnär man jobbar till 17;00.
   Sedan fiska som han som suttit och metat med
   räkor hela dagen.

   1. Christer!
    Om du ser någon form av mete eller att någon agnar sin krok, hör av dig. Det gäller att med egna ögon se att det förkommer sådant fiske.

    För övrigt så kan inte Kalmar Sportfiskeklubb ta hänsyn till alla människors vardag hur man lever och jobbar. För närvarande finns möjligheten att fiska med dygnskort och 2-dagars kort. Frågan kommer att lyftas vid nästkommande styrelsemöte.

    Med vänlig hälsning
    Mats Snärjebäcksgruppen

  3. Det bästa sättet att påverka det som händer i Snärjebäcken är att som medlem besöka något av de allmänna möten som hålls av Kalmar Sportfiskeklubb (höstmöte alternativt årsmöte) och där lägga fram sitt förslag för omröstning. Det är inte någon enskild individ som fattar beslut om hur eller vilka fiskekort som ska säljas, eller om något som rör föreningen. Det är dess medlemar som styr.

 21. Jag efterlyser 2 saker. Dels ett fiskekort som bara är på 4 timmar som är lite billigare, ofta man åker dit ett par timmar efter jobbet, då vill man gärna inte betala för en hel dag. Sedan önskar jag att man skulle kunna köpa sitt fiskekort online.

  1. Hej Marcus!
   Det skulle vara omöjligt att införa ännu ett fiskekortsalternativ. Både för tillsynsmännen och för andra sportfiskare som betalar fullt pris. Det är inte rättvist eller ekonomiskt försvarbart om en del skulle fiska billigare. Fisken som sätts i Snärjebäcken har sin kostnad. Dessutom betalar Kalmar Sportfiskeklubb arrendeavgifter årligen för Snärjebäcken.

   Vi har beslutat om två fiskekort som gäller under säsongen 2014 Dagskort 180 kronor och 2 dygnskort 300 kronor. Årskort inkl. medlemskap i Kalmar Sportfiskeklubb kostar 1400 kronor.

   Din andra efterlysning om att kunna köpa fiskekort online, har varit uppe i styrelsen och diskuterats. Även här har en sådan tjänst kostnader, dessutom vet vi och de flesta som fiskar vid Snärjebäcken att mobiltäckningen på vissa delar runt och omkring Snärjebäcken är obefintlig. Därför har vi valt att inte ha ett sådant alternativ ännu. Det skulle det försvåra ur kontrollsyfte. Vi diskuterar frågan vidare inför höstens kommande styrelsemöten.

   Vi tackar för dina synpunkter och lägger dom i styrelsens förslagslåda inför höstens styrelsemöte, och välkomnar dig att fortsätta fiska i Snärjebäcken.

   Med vänlig hälsning

   Mats Cassegård
   Snärjebäcksgruppen

   1. Nu missuppfattade du nog mig. Med ett tidsbestämt fiskekort skriver (personen man köper fiskekortet av) in tiden för start av fisket. Då kan det inte vara för svårt för kontrollanterna att kolla. Orättvist? fisket är tidbestämt, dom som har köpt ett heldags fiskekort får fiska längre.

    Andra efterlysningen om att handla fiskekort online. Det kan man göra tex. genom http://www.inatur.se dom tar en engångskostnad på 2000kr och sedan 15% provision.
    Att mobiltäckningen runt Snärjebäcken är dålig är ganska irrelevant. Man handlar sitt fiskekort hemma, sedan får man ett mail med uppgifterna som man antingen kan skriva ut eller spara på sin telefonen så man kan visa upp detta för tillsynsmännen.

    Har svårt att tänka mig att detta inte skulle gå ihop sig ekonomiskt då jag vet att efterfrågan är stor efter ett enklare sätt att handla fiskekort då man ofta bestämmer sig på morgonen när butikerna man kan handla korten i inte är öppna, eller att man inte kör förbi någon av dom återförsäljarna när man ska fiska. Och att många bara vill åka ner några timmar efter jobben men inte sugna på att betala för en heldag.

    1. Hej igen!
     Vi har diskuterat olika alternativ i Kalmar Sportfiskeklubb om detta med att köpa fiskekort online. Jag ser att det skulle vara en omöjlighet för tillsynsmännen för kontroll av tidsbestämda fiskekort, det skulle krävas att ha tillsyn under dygnets alla timmar. Det finns möjlighet att köpa sitt fiskekort dagen innan om man vill börja fiska tidigt på morgonen efter. Viktigt är då att man har rätt datum för fisket och säger till i butiken om detta.

     Vi jobbar vidare på dina synpunkter och förslag.

     Med vänlig hälsning
     Mats Cassegård
     Snärjebäcksgruppen

     1. Va blir skillnaden för tillsynsmännen? Finns inget som säger att alla som tänkt fiska den dagen är där vid samma tid. Om ni nu måste kolla allas fiskekort måste ni ändå ha folk där hela tiden.
      Jag har varit och fiskat i bäcken säkert 50 gånger och jag har aldrig träffat på någon kontrollant.
      Man får väl ändå anta att folk är hederliga, så att göra stickprover ett par gånger i veckan borde vara mer rimligt.
      Som jag skrivit tidigare är det sällan man/jag vet dagen innan, och även om jag skulle det blir det en resa på flera mil bara för att köpa kort.
      Som ni har det nu antar ni att folk bor i närheten och att alla som fiskar i snärjebäcken är arbetslösa och har mycket tid.
      ”För övrigt så kan inte Kalmar Sportfiskeklubb ta hänsyn till alla människors vardag hur man lever och jobbar.” Hur tänker man då? Dom flesta jobbar väl ändå 7-16.

      //Marcus

   2. Är det möjlig att köpa fiskekortet i förtid på Ica i Rockneby? Tex köpa kortet på fredagen om man sedan vill åka och fiska på lördag morgon innan Ica har öppnat.

    Sedan undrar jag var fångstpärmen finns.

    Med vänlig hälsning, Michael.

    1. Hej Michael!

     Självklart kan du köpa ditt fiskekort på fredagen om du tänker börja fiska innan Ica öppnar. Det viktiga är att du har rätt datum för när du ska fiska.

     Eftersom ett nytt vinskydd ska byggas, kommer en ny form av rapportering av fångster att införas. Tillsvidare har vi valt att inte ha någon fångstrapportering.

     Med vänlig hälsning
     Mats Cassegård
     Snärjebäcksgruppen

 22. Hittade en liten bilväg ner på övre sträckan kom ner till en gammal träbro. Jag undrar om någon vet om det planteras in någon regnbåge där? Tacksam för svar.

  1. Hej Mats!

   Nej det sätts ingen fisk på den övre sträckan alls. All fiskisättning sker i nedre delen av Snärjebäcken.

 23. RÄTTELSE!

  Angående informationen om avgift på skyltarna vid Snärjebäcken har den mänskliga faktorn varit framme angående prisuppgift gällande Årskortet. På skyltarna står det 1000 kronor och det är fel. Priset på årskortet är 1200 kronor. Vi kommer att rätta till denna uppgiften på tavlorna inom kort. Vi ber om ursäkt för det inträffade! / Mats

 24. Rapport från Snärjebäcken:
  I den värsta blåsten både från nord och nordost, så var ”bågarna” i eftermiddags och fram till klockan 18.30 riktigt pigga och på hugget. Det landades fisk vid gallret, och själv motionerade jag tre friska uppe vid Leipas udde. Nätta hugg! Två följde med in till kanten, snabba knyck å CR. Välkommen igen sa dom, vi lovar att ta fighten… Gott att få känna rycket i linan och få fightas en stund. När tempen sjunker och insekterna tar en paus då får vi chansen. Snart dags för kläckningssäsong och paddornas yngel det är det dom väntar på intill kanterna. Väl mött till nya fighter! /Mats

 25. Som en påminnelse till alla som tänkt sig att besöka Snärjebäcken under veckan för fiske. ABSOLUT FISKEFÖRBUD RÅDER FRÅN OCH MED NU. Det är du som ska fiska som ska veta vad som gäller. Fisketillsyningsmännen kommer att under förbudstiden att kontrollera att förbudet respekteras.

  Välkomna på lördag 12 april klockan 08.00 då premiärsäsongen startar i Snärjebäcken.

  Hälsningar Snärjebäcksgruppen

 26. Snärjebäcksgruppen önskar Ett Gott Nytt År! Tack till alla fiskare som besökt Snärjebäcken under 2013. Nu ser vi fram mot 2014 med nya härliga fighter i bäcken.

 27. Hur ser planerna ut för 2014? Känns inte som om 2013 var något höjdar år bland oss fiskare. Jag och min vän brukar åka till snärjebäcken iaf en 3-4 gånger i månaden men sista tiden känns det som vi mest åkt dit för naturen för fisken har varit allt annat än aktiv. Känns tungt att motivera det nya priset på dagskorten då vi har garanterat lagt ut mer än 3000 per person + bensin ett helt år. Hade kanske varit vettigare att bli medlem men intresset att fiska i snärjebäcken har nästan försvunnit helt, vilket är synd. I med mer fisk för att motivera höjningen för kortet. Tråkigt att listan inte fungerar som tänkt och det är väl inte att räkna med när man kan anta att en och annan båge försvinner med tjuvfiskarn. Har inte sett ett vak på dom senaste 10 besöken. Sen vore det kanske dags att rensa lite runt bäcken och lite i?

  1. Michael! Du är mer än välkommen att delta i snärjebäcksgruppen. Vi kör ditt ett par ggr i veckan och städar, rensar m.m. Detta utan att ta ut någon ersättning. Höjningen kommer att generera i fler isättningar och andra förbättringar i och runt bäcken.

   //Anders

 28. Gäddtävling

  Hej,

  Glöm inte bort gäddtävlingen nu på lördag.

  Både Alvets och Kalmar sportfiskeklubb har riktigt taggade fiskare som ställer upp?

  Hoppas vi får ihop ett taggat gäng vi också. För vi ska väl visa vilka som bestämmer på hemmaplan.

  Här kommer lite mer info och regler

  Startplats och målgång kommer att vara i Kårehamn.

  Samling vid klockan 07.30, och start vid 08.00, målgång är vid 15.30.

  Vid samlingen mellan klockan 07.30-08.00 kommer det att delas ut mätbrädor.

  Dessa ska återlämnas innan prisutdelningen.

  Prisutdelning ca 1600.

  Här gäller det att man hjälps åt i klubben för att det är dom 5 längsta gäddorna ifrån varje klubb som räknas. Vi kommer även att ha ett individuellt pris till den som fångar den längsta gäddan. Vi förutsätter att alla som kan tar med sig en digitalkamera för att fotografera gäddorna med. Datakabel med usb kontakt måste också tas med.

  Startavgift är 100kr per person.

  Regler

  Fiske i Hornsjön är ej tillåtet. Det är endast kusten längst Borgholms kommun som man får fiska.

  Tillåtna metoder är spinnfiske och flugfiske. Fiske med båt är ej tillåtet.. Endast 1 aktivt spö per fiskare får användas.

  Minimilängd för gäddor som ger poäng i tävlingen är 60cm.
  Endast gäddor som har blivit fångade, mätta, fotograferade, och utsläppta i god C&R anda ger poäng.

  Poängen baseras på längd där 1cm = 1 poäng. I lagtävlingen räknas de 5 längsta gäddorna.

  Vid oavgjort resultat i den individuella tävlingen så vinner den som först fick sin största gädda.

  Arrangören står ej som ansvarig för eventuella dödsfall, olyckor eller skador. Det är upp till den tävlande att ansvara för sin egen försäkring.

  Eventuella protester ska vara tävlingsledningen tillhanda senast 1 timme efter avslutad tävlingsdag. Alla beslut från tävlingsledningen är definitiva.

  Skitfiske

  Mvh/ Johan Bjelkendal

 29. Kan bara hålla med. För det kan inte vara mycket fisk i bäcken att skryta med så i med en eller två riktiga utsättningar till i år, dels till vi som fiskar under isfri tid samt att det vore kul att prova lite isfiske nu när vintern snart är här.

 30. Jaha. Då har man premiärfiskat i Snärjebäcken idag. Skönt att det ösregnade så man slapp blöta linan när man skulle knyta på flugan…. :). Inte ett napp på hela dagen och bara sett en enda vak. Ja ja. Det kommer nog fler chanser. Man blir lite nyfiken på hur mkt fisk det fångas. Bläddrade lite i pärmen och det har inte varit jättemycket den senaste tiden. Det kanske finns ett visst mörkertal?

 31. Hej! Jag tog en regnbåge på 1,9kg, hittade dock inga papper att notera detta på.
  Mvh Jonas Mäki, Algutsrum.

  1. Hej Jonas!

   Tack för upplysningen, det hänger en pärm inne i vinskyddet vid grillplatsen.

   Med vänlig hälsning Mats

 32. Hösten börjar närma sig, och i takt med att temperaturen både i luft och vatten sjunker blir fisken nu aktivare. Det märktes idag, inte alls kräsna bågar längre, verkar jaga allt som rör sig i vattnet. ”Gammal fisk”, som gått ett tag i vattnet tar beten nu. Idag bevittnade jag hur glupsk regnbågen är på föda, 5-6 hg:s fisk tar på stora beten.

  Trevligt att igen få känna fighten med ”bäckbågarna”. Bevittnade hur flera landade fisk idag, Trevligt!

  Vi återigen poängtera att när man fått fisk, så ska denna skrivas upp i pärmen som finns i vindskyddet vid grillplatsen. Nu finns det nya papper att skriva upp sin fångst på.

 33. Hej alla seriösa havsöringsfiskare. Dags att bidra till ett bättre fiske i framtiden då många av er har ölandskusten som hemmavatten.
  Vi i Ölands Trolling & Sportfiskeklubb behöver er hjälp för att slutföra lekgrusarbetet nu i helgen. Hör av er via mail karlssonsmek.borgholm@telia.com eller per tel 070-5497050 till mig. Vi arbetar lördag-söndag 14-15 sept mellan 08,00-16,00, det går även bra att köra ett kortare pass.
  /Lasse / ÖTSK

  1. Vattennivån är under det normala, med tanke på att det inte har regnat ordentligt de senaste 3 veckorna och flödet in i Snärjebäcken är lågt så rekommenderas att om man spinnfiskar att inte ha för tunga beten på, och att man vevar ganska fort för att riskera bottennapp.

   För flugfiskare ska det inte vara några problem att fiska varken med torrt.

 34. He he….. Skriver man inte upp sin fångst i fångsjournalen, drabbar detta samtliga som vill komma och fiska. Detta instrument har vi för att veta hur mycket fisk som tas upp, och gör det lättare för oss att bedöma när och hur mycket ny fisk som ska sättas i.

  Håller jag med om men i över en vecka har det saknas nya papper att skriva på, så det är daxs att fylla på nya om fångstjournalen ska fungera som det var tänkt.

  1. Nicke S: Idag kunde jag konstatera att det var som du påstår, att det saknas flera papper. Vid närmare kontroll så har man improviserat och valt att skriva upp sin fångst på baksidan av ett av dessa papper, vilket vi i Snärjebäcksgruppen hedrar fångstmän/kvinnor för.

   Vi kommer inom kort att fylla på med flera journalpapper inför höstens fångster. Stort tack Nicke S.

   Gäddor som fångas ska ovillkorligen ICKE släppas tillbaka i Snärjebäcken, detta fick jag erfara idag då jag själv krokade en hyfsad gädda som fick sätta livet till. Abborre går däremot fint att ta hem som matfisk eller återutsätta.

   Skitfiske!
   Mats

 35. Sommar och värme betyder att fisken söker djupet på dagen. Tidig morgon och sen kväll är bäst just nu, för att få en regnbåge att hugga. I takt med att väderleken lugnar ner sig så kommer fisken att vilja leta nya byten. Sensommar och höst, så är igen dags att fightas med bågarna. Ha is i magen och en smula finulighet för att få dessa fiskar att hitta rätt…

  Infernaliskt att kroka en båge sensommar…

  Riktigt skitfiske!

  Mats

 36. Efter ett besök i Bäcken igår kväll noterade jag på avstånd en fiskare vid dammen som landade minst 3 fiskar som alla togs upp. Han stod där när jag kom (kanske hade fått fler innan?) Renset åkte i dammen kunde jag konstatera när jag svängde förbi innan jag åkte hem, ingen bokföring i fångstrapporten… Alla följer inte uppsatta regler, tyvärr.
  I övrigt hade vattnet stigit rejält, ca 30-40cm p.g.a det tidigare skyfallet på dagen, något enstaka vak och själv hade jag ingen kontakt.

  1. Hej Stefan!

   Reglerna säger att man har rätt att ta upp 2 fiskar per dagskort, därefter måste man ovillkorligen lösa nytt fiskekort, såvida den som du nämner inte har ett årskort då är man berättigad att fånga 10 fiskar på sitt årskort.

   Tråkigt att det finns fiskare som inte förstår bättre, att man slänger inte fiskrens i vattnet. Det finns soptunnor utplacerade vid de mest strategiska fiskeplatserna runt Snärjebäcken. Vi i Kalmar Sportfiskeklubb, Snärjebäcksgruppen jobbar för att alla besökare och sportfiskare ska trivas och njuta av vistelsen vid Snärjebäcken. Vår förutsättning är att den som väljer att fiska i Snärjebäcken förvissar sig vilka regler som gäller.
   Våra fisketillsyningsmän gör kontinuerligt kontroller!

   Skriver man inte upp sin fångst i fångsjournalen, drabbar detta samtliga som vill komma och fiska. Detta instrument har vi för att veta hur mycket fisk som tas upp, och gör det lättare för oss att bedöma när och hur mycket ny fisk som ska sättas i.

   Skitfiske!
   Mats Cassegård (Snärjebäcksgruppen)

 37. Nu infaller sommarsolståndet, och vi har nått fram till midsommar. Naturen visar upp sin bästa sida, med både blommor och blad. Fågelsången kan höras från morgon till kväll, och solen står som högst på norra halvklotet en tid nu.

  Snärjebäcksgruppen vill härmed önska alla sportfiskare en trevlig och skön midsommar till er som besöker vårt fiskevatten för att fånga några av alla de regnbågar som just nu gärna visar upp sin blanka sida med höga hopp. Vattentemperaturen har höjts enormt den senaste veckan, och nivån på vattnet har sjunkit rejält vilket gör att man måste tänka om i sitt fiske.

  Morgon och kvällsfiske rekommenderas just nu, det har visat sig att fisken är en aning trög när lufttryck och temperaturen är hög. Men med stort tålamod och rotation i sitt fiske så lyckas man säkert få en fight med någon av de stora bågarna!

  Återigen har vi fått bra respons från fiskare som besöker vattnet, att det är välskött och bra ordning snyggt och rent! Vi hoppas att det så ska vara i fortsättningen också.

  Trevlig midsommarhelg!

 38. I eftermiddags slutfördes den sista uppskyltningen på samtliga informationstavlor vid Snärjebäcken. Vädret var halvmulet och med inslag av sol, temperaturen 18-19 grader i luften och vyn över bäcken, i ett ljusgrönt skimmer från alla träd som håller på att spricka i bladverken.

  Det var två fiskare på plats, men ingen av dom lyckades kroka någon fisk under mitt besök. Efter att ha kört runt och kollat olika fiskeplatser, kunde jag igen konstatera att vid ”Dammen”, så låg fiskrens slängt i vattnet. Trots att det bara var 2 meter till soptunnan!!! Släng inte ut fiskrens i vattnet, inte heller i skogen, det drar till sig vildsvinen. Kasta renset i soptunnorna! I övrigt ser det rent och fint ut. Guldstjärna igen till alla besökare.

  Mitt sista stopp denna eftermiddag blev grillplatsen; rent och snyggt. Trevligt att se att den nya fångsrapportpärmen som sitter inne i vindskyddet fungerar. Vi uppmanar alla fiskare att inrapportera sina fångster i denna pärm. Detta för att vi ska kunna se hur mycket fisk som tas upp, och hur mycket fisk vi bedömmer som ska sättas i.

  Innan jag återvände mot Kalmar igen, ville jag bara avsluta med några kast. Hade en fjädermygga på tafsen som jag lät sjunka en stund, och jag kastade långt ut mot andra sidan, jag hade sett att en fisk vakade någon minut tidigare. Då ringer mobilen så jag får sluta veva och låta flugan flyta. Då ser jag en fisk tar flugan och gör ett hopp, jag känner direkt att detta är ingen liten fisk. Den rusar och jag ser att linan är på väg att ta slut, ser backingen börja löpa ut. Då lugnar den ner sig, men sitter fortfarande krokad och gör några ryck för att förslka komma loss. När den vilat några minter gör den en blixtrusning igen, och är fullt inställd på att komma loss.

  Jag drillar in fisken mot flytbryggan den följer med vackert efter att ha rusat och stretat emot i säkert 10 minuter. När den närmar sig bryggan och jag ska kroka av den så rusar den igen. Jag kan se att det är en stor fisk, mellan 3-3,5 kg och i bra kondition. I nästa ögonblick när jag tar in den mot bryggan, så knycker den två gånger och flugan släpper den simmar åter ut mot djupet. Härligt fight med en stor regnbågslax… Skön känsla… När man minst anar det, så hugger dom!

  Skitfiske!
  Hälsningar Mats

 39. Idag kunde jag bevittna hur ”bågarna” körde ytrace efter myggorna på vattenytan. Det är dags att kolla in flugasken efter små nätta myggor. Kommande veckor så kläcker det enormt, i värmen så det vittnar om fint fiske framöver. Ge ”bågarna” en fight. Ta tillvara stunden och njut av naturupplevelsen vid Snärjebäckens vackra vy. Nymfer och kläckare är tipset för dagen… Visst kan man lyckas lura en och annan fisk lite djupare, varför inte pröva med en trevlig spinnare. Ha stort tålamod och njut av stunden, så betalar det sig. Fisken kommer att hugga. Flytta dig gärna och byt fiskeplats. Prova olika mönster på flugor och drag.

  Det behöver inte betyda att bara för fisken vakar runt din fiskeplats, att den ska hugga. Det är det fina med fiske, att man vet aldrig när det hugger! Så var på din vakt och fokusera avslappnat när du fiskar…

  Återigen en stor elogé till besökare vid Snärjebäcken för att ni lämnar er fiskeplats såsom ni själva vill finna den-nämligen rent och snyggt! Bra betyg! Glöm inte att slänga linor i soptunnorna, så slipper vi hitta något djur som trasslat in sig.

  Med de bästa fiskehälsningar
  Skitfiske!
  Mats

 40. Hej!
  Vilken mailadress ska man använda om man vill skicka information; typ till den som är ansvarig för att bilder och text kommer in på hemsidan? Tacksam för svar!

  Not: Skickade över text och bilder för publicering från Snärjebäckspremiären// Mvh Mats

 41. Hej! Jag kan ha tappat ett par olivgröna fingervantar av varmare modell idag i Snärjebäcken, om någon sett dem så maila gärna till, tobias.lindeborg92@gmail.com

  Annars vill jag tacka för en mycket trevlig dag!

  Tack på förhand,

 42. Hej.
  En fråga angående övresträckan sätts det fortfarande ut öring el regnbåge där?

  Jag tycker ni gör ett bra jobb med bäcken.

  mvh Niclas

  1. Hej Nicklas!

   Då vi inte har något galler eller stop så är det ingen idé att sätta fisk på övre sträckan.

   Roligt att du uppskattar vårat jobb 🙂

   //Anders

   1. Hej!
    Finns det några planer på att fixa ett stopp i övre sträckan och sätta ut fisk igen? Jag har alltid uppskattat det fisket. Tycker det vore synd om möjligheten att fiska i detta vackra vatten skulle försvinna.
    /Richard

 43. Hej,
  Är inte medlem hos er ännu, kommer gå med
  Måste jag vara medlem för att delta i fiskepremiären i Snärjebäcken på Lördag?
  Tacksam för snabbt svar, så att jag kan lösa det i så fall, kan man lösa det på plats?

  1. Hej Joacim!

   Du behöver inte vara medlem för att få fiska på premiären. Vi i Kalmar Sportfiskeklubb välkomnar gärna dig som ny medlem. Du är varmt välkommen på Lördag den 4 maj. Startskottet går klockan 08.00.

 44. Flyttat premiär datum igen och man får inte fiska på årskortet om det skulle gå från efter premiären det är för dåligt synd att kalla det årskort ni får nog sänka priset på årskorten annars är det snart ingen som köper dom.

  1. Hej Mats
   Jag har inte längre någonting med styrelsearbetet i klubben att göra men tar mig friheten att kommentera ditt inlägg. För det första kan man ju se det som att de som köpte årskort förra året får fiska mer än ett år på sina kort borde man inte då höja priserna? För det andra bör man tänka på att Kalmar Sportfiskeklubb drivs helt ideellt ingen får ersättning för någonting, inte styrelsen som gör ett jättejobb för att klubben ska fungera inte heller de som hela tiden ser till att det finns fisk i bäcken, är rent och snyggt och att soporna töms får ett öre för detta. Trots att det läggs ut mängder med bensinpengar och timmar på arbetet. Alla pengar som kommer in via kortförsäljningen går tillbaka till dig som fiskare och medlem. Så att klaga på priserna känns lite märkligt. Visst kan man sänka priserna men de kommer ju att göra att mindre fisk kan köpas in och planteras ut. För det tredje så har du precis som alla andra rätt att framföra synpunkter och komma med förslag på hur snärjebäcken ska drivas och skötas, detta görs bäst genom att närvara vid höst eller årsmötet där allas röster är precis lika mycket värda och alla viktiga beslut fattas.
   Tack för ordet.

 45. Hej såg att premiären är flyttad till den 27/4 betyder det att jag inte får fiska med mitt årskort från efter premiären då får ni ändra slutdatum på årskortet till den 2014-04-30 om ni skall kunna kalla det årskort. Tacksam för svar. MVH Mats

   1. Fick ett brev för att jag är medlem i kalmar sportfiskeklubb annars är det inte lätt att veta håller med dig.

 46. Jag kan inte hitta någonstans var åldersgränsen för junior är?
  Tänkte skaffa fiskekort i snärjebäcken även till sonen i år men vilket medlemskap ska jag ta, han fyller 15 i år?

   1. Jo, det förstår jag men frågan gäller vilket medlemskap han ska lösa, junior eller vuxen. Det är ju kravet för att lösa fiskekortet.

  1. Hej Kent!

   Åk och se på plats och gör din egen bedömning. Lita inte på andras uppgifter..//Mats

   1. Hej igen Kent!

    Isen håller mer än väl i Snärjebäcken, jag har själv varit ute på den idag och enligt pimplare på plats är den mellan 30-35 cm tjock rakt ut från grillplatsen…// Mats

 47. Hej fick mitt årskort i dag det inte gäller på övre delen dåligt tycker jag inget det informeras om borde inte ett årskort gälla hela bäcken? Ställde en fråga 25/2 har inte fått något svar på den än är det inte någon i klubben som kollar denna sidan så tag bort den. Hälsningar Mats

  1. Hej Mats!

   Ditt Årskort gäller i hela bäcken, det är bara det att i övre sträckan gäller endast flugfiske.

   Anders

   1. Jag förstår att Mats undrar, för på fiskekortet står det att kortet gäller endast för nedre sträckan. Så gör ett tillägg på hemsidan att kortet då gäller för övre sträckan med, fast då endast med flugspö typ.

    1. Tjena! Jag har ett skolarbete om fiske i Kalmar. Och jag undrar om den här fiskeklubben ingår i riskidrottsförbundet?
     Och om man blir medlem får man fiska på vissa specifika platser?
     Tack på förhand, Lukas

  1. Hej!
   Fisk finns kvar, men sen är det upp till varje person att se till att den tar på kroken 🙂
   Det går att lösa kort som vanligt, fram till 1 vecka innan premiären.

  1. Hej Didde.

   De gröna sträcken på kartan visar var det är mest strömmande vatten.

   Tanken med den övre sträckan var från början att plantera in öring för att få ett hållbart bestånd därav C&R. Sträckan skulle vara så naturlig och ”vild” som möjligt och enbart öppen för flugfiske då det är väldigt trångt och spinnfiske skulle ta allt för stor plats, dessutom var öringarna inte av särskilt grov storlek så dessa hade inte givit spinnfiskaren någon större fight.

 48. Vill fråga en sak, är det förbjudet att använda spinnfiske på övre sträckan?
  Tex vid vattendammen vid dammluckan ? Det står ju inget om det i reglerna men endå så har flera fiskare påpekat detta när man gjort det. Vad gäller?

    1. Detta har stått vid fiskevattnet, grillplatsen.
     Men vi skall givetvis oxå få in det i våra rulor.

 49. Hej!
  Undrar bara hur lång tid det tar innan man får fiskekortet? Gjorde inbetalningen den 5 februari, men än har inget kort synts till.
  Skitfiske på er!
  //Micke

 50. Hej jag undrar vad det är för regler vid is fiske i Snärjebäcken är det som på andra ställen typ att det är ok att använda räka, mask, maggot mm. Samt vad gäller vid gäddfiske o krok som är ex betad med mört, behöver man lösa fiskekort även då ?

  1. Hej Nicke. Under pimpelfiske från isen är det ok att beta med någon form av agn. Fiskekort behöver lösas oavsett vilken metod du använder eller vilken art du är på jakt efter.

 51. Hej!
  Ville bara höra om det beslutats om några ändringar gällande avgifter för årskort och dagskort etc.
  Skitfiske på er!

 52. Hej undrar om det inte är någon som fått fisk sen jag fick 2 regnbågar den 26/10 då var det 4 minusgrader på morronen linan frös fast i spööglorna. Dåligt att inte fylla i fångsrapporten var och fiskade i går 18/11. MVH Mats

  1. Hej Mats!
   Ja, det börjar att frysa på. Visst är det dåligt att inte fylla i rapporter om upptagen fisk, men vi får hoppas på bättring till nästa år!

   Skitfiske på er!
   Anders

 53. Läste att klubben ska ha höstmöte den 13/11 och det tycker vi medlemmar är trevligt. Familjemedlemskap låter som en bra idé, familjeårskort finns ingen tanke på? För det kan inte vara så att klubben bara har enskilda medlemmar det hoppas vi inte. En aktuell fråga kanske inför detta höstmöte.

  Reaktioner på höjning av årskortsavgiften är i sig motiverad från 750 kronor till 900 kronor. Dagskorten höjs med endast 30 kronor. Allting blir dyrare och vi som medlemmar känner att en höjning på 150 kronor är kännbar för oss fritids-och sportfiskare. Det skulle vara bra att få en motiverad förklaring till att avgiften för årskortet måste höjas med 150 kronor/säsong.

  Slutligen vill jag ge en stor eloge till alla som jobbar aktivt med att vi medlemmar och fiskare i övrigt ska kunna besöka Snärjebäcken och dess fina vatten och omgivningar kanske för en fiskestund, eller bara en skön social samvaro med goda fiskevänner. Möjligheterna till att njuta av grillplatserna runt Snärjebäcken är förträffliga använd gärna dessa.

  Sedan om vi får någon fisk eller ens känner en dragning i linan så är det avkopplande att bara få stå där med spöet i handen och hoppas att man lurar någon ”båge”, en och annan vacker fisk har landats den senaste veckan. Det är det som ger blodad tand att återvända och njuta återigen av både lugn och natur och kanske det optimala hugget.

  Passa på och ta några timmar innan hösten övergår i vinter.

  God fiskelycka och väl mött
  vid härliga Snärjebäcken./ Mats

 54. Hej varför inte ha snärjebäckensfiskerapport även på hemsidan ? Den behöver kanske inte uppdateras varje dag men en gång i veckan eller var fjortonde dag typ.

 55. Under måndag 8-9 oktober har fisket varit gott i Snärjebäcken, minst 4 rejäla fiskar har landats. Aktiviteten i bäcken är hög, många hugg. Större flugor eller nymfer är att föredra, gärna svarta med något som blänker i silver eller grönt.

  Älgjakten pågår, och jaktledaren har varit och informerat om att det pågår jakt, även skyltar finns uppsatta.
  Trevligt att se så många som fiskar, och även andra som vill besöka denna natursköna plats för en grillstund, eller bara en fika. Det är roligt.

  Sedan går det ju en och annan fiskehistoria om vem som tagit den största regnbågen-nåväl säsongen är inte slut ännu. Jakten pågår fortfarande.

 56. Till de som fixat till det med fika och grillplatserna runt Snärjet. Lyfter på hatten för ert goa arbete ni lägger i Snärjet 🙂

 57. hejsan jag betalade in medlemsavgiften till erat postgiro för någon månad sedan och jag har inte hört något mer. Jag undrar om det kommer en bekräftelse på medlemskapet eller dyligt?
  mvh Robin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *