Gästbok

Skriv gärna i Gästboken genom att lämna en kommentar nedan

93 kommentarer till Gästbok

 1. Mats Cassegård skriver:

  Som en påminnelse till alla som tänkt sig att besöka Snärjebäcken under veckan för fiske. ABSOLUT FISKEFÖRBUD RÅDER FRÅN OCH MED NU. Det är du som ska fiska som ska veta vad som gäller. Fisketillsyningsmännen kommer att under förbudstiden att kontrollera att förbudet respekteras.

  Välkomna på lördag 12 april klockan 08.00 då premiärsäsongen startar i Snärjebäcken.

  Hälsningar Snärjebäcksgruppen

 2. Niclas skriver:

  Hej.
  Vilket datum är premiären planerad till.
  Mvh Niclas

 3. Johannes skriver:

  Är det is i bäcken? Och är det bra med fisk så att det är ide att åka dit?

 4. didde skriver:

  Hej.
  får en fiska i snärjebäcken nu eller är den stängd????

 5. Mats Cassegård skriver:

  Snärjebäcksgruppen önskar Ett Gott Nytt År! Tack till alla fiskare som besökt Snärjebäcken under 2013. Nu ser vi fram mot 2014 med nya härliga fighter i bäcken.

 6. Michael skriver:

  Hur ser planerna ut för 2014? Känns inte som om 2013 var något höjdar år bland oss fiskare. Jag och min vän brukar åka till snärjebäcken iaf en 3-4 gånger i månaden men sista tiden känns det som vi mest åkt dit för naturen för fisken har varit allt annat än aktiv. Känns tungt att motivera det nya priset på dagskorten då vi har garanterat lagt ut mer än 3000 per person + bensin ett helt år. Hade kanske varit vettigare att bli medlem men intresset att fiska i snärjebäcken har nästan försvunnit helt, vilket är synd. I med mer fisk för att motivera höjningen för kortet. Tråkigt att listan inte fungerar som tänkt och det är väl inte att räkna med när man kan anta att en och annan båge försvinner med tjuvfiskarn. Har inte sett ett vak på dom senaste 10 besöken. Sen vore det kanske dags att rensa lite runt bäcken och lite i?

  • Anders skriver:

   Michael! Du är mer än välkommen att delta i snärjebäcksgruppen. Vi kör ditt ett par ggr i veckan och städar, rensar m.m. Detta utan att ta ut någon ersättning. Höjningen kommer att generera i fler isättningar och andra förbättringar i och runt bäcken.

   //Anders

 7. Solle skriver:

  Gäddtävling

  Hej,

  Glöm inte bort gäddtävlingen nu på lördag.

  Både Alvets och Kalmar sportfiskeklubb har riktigt taggade fiskare som ställer upp?

  Hoppas vi får ihop ett taggat gäng vi också. För vi ska väl visa vilka som bestämmer på hemmaplan.

  Här kommer lite mer info och regler

  Startplats och målgång kommer att vara i Kårehamn.

  Samling vid klockan 07.30, och start vid 08.00, målgång är vid 15.30.

  Vid samlingen mellan klockan 07.30-08.00 kommer det att delas ut mätbrädor.

  Dessa ska återlämnas innan prisutdelningen.

  Prisutdelning ca 1600.

  Här gäller det att man hjälps åt i klubben för att det är dom 5 längsta gäddorna ifrån varje klubb som räknas. Vi kommer även att ha ett individuellt pris till den som fångar den längsta gäddan. Vi förutsätter att alla som kan tar med sig en digitalkamera för att fotografera gäddorna med. Datakabel med usb kontakt måste också tas med.

  Startavgift är 100kr per person.

  Regler

  Fiske i Hornsjön är ej tillåtet. Det är endast kusten längst Borgholms kommun som man får fiska.

  Tillåtna metoder är spinnfiske och flugfiske. Fiske med båt är ej tillåtet.. Endast 1 aktivt spö per fiskare får användas.

  Minimilängd för gäddor som ger poäng i tävlingen är 60cm.
  Endast gäddor som har blivit fångade, mätta, fotograferade, och utsläppta i god C&R anda ger poäng.

  Poängen baseras på längd där 1cm = 1 poäng. I lagtävlingen räknas de 5 längsta gäddorna.

  Vid oavgjort resultat i den individuella tävlingen så vinner den som först fick sin största gädda.

  Arrangören står ej som ansvarig för eventuella dödsfall, olyckor eller skador. Det är upp till den tävlande att ansvara för sin egen försäkring.

  Eventuella protester ska vara tävlingsledningen tillhanda senast 1 timme efter avslutad tävlingsdag. Alla beslut från tävlingsledningen är definitiva.

  Skitfiske

  Mvh/ Johan Bjelkendal

 8. niclas skriver:

  Kan bara hålla med. För det kan inte vara mycket fisk i bäcken att skryta med så i med en eller två riktiga utsättningar till i år, dels till vi som fiskar under isfri tid samt att det vore kul att prova lite isfiske nu när vintern snart är här.

 9. Micke Rosenberg skriver:

  Jaha. Då har man premiärfiskat i Snärjebäcken idag. Skönt att det ösregnade så man slapp blöta linan när man skulle knyta på flugan…. :) . Inte ett napp på hela dagen och bara sett en enda vak. Ja ja. Det kommer nog fler chanser. Man blir lite nyfiken på hur mkt fisk det fångas. Bläddrade lite i pärmen och det har inte varit jättemycket den senaste tiden. Det kanske finns ett visst mörkertal?

 10. Mac skriver:

  Bra gäddfiske kring Kalmar från båt? Tack

 11. Jonas Mäki skriver:

  Hej! Jag tog en regnbåge på 1,9kg, hittade dock inga papper att notera detta på.
  Mvh Jonas Mäki, Algutsrum.

  • Mats Cassegård skriver:

   Hej Jonas!

   Tack för upplysningen, det hänger en pärm inne i vinskyddet vid grillplatsen.

   Med vänlig hälsning Mats

 12. Mats Cassegård skriver:

  Hösten börjar närma sig, och i takt med att temperaturen både i luft och vatten sjunker blir fisken nu aktivare. Det märktes idag, inte alls kräsna bågar längre, verkar jaga allt som rör sig i vattnet. “Gammal fisk”, som gått ett tag i vattnet tar beten nu. Idag bevittnade jag hur glupsk regnbågen är på föda, 5-6 hg:s fisk tar på stora beten.

  Trevligt att igen få känna fighten med “bäckbågarna”. Bevittnade hur flera landade fisk idag, Trevligt!

  Vi återigen poängtera att när man fått fisk, så ska denna skrivas upp i pärmen som finns i vindskyddet vid grillplatsen. Nu finns det nya papper att skriva upp sin fångst på.

 13. Lasse Karlsson skriver:

  Hej alla seriösa havsöringsfiskare. Dags att bidra till ett bättre fiske i framtiden då många av er har ölandskusten som hemmavatten.
  Vi i Ölands Trolling & Sportfiskeklubb behöver er hjälp för att slutföra lekgrusarbetet nu i helgen. Hör av er via mail karlssonsmek.borgholm@telia.com eller per tel 070-5497050 till mig. Vi arbetar lördag-söndag 14-15 sept mellan 08,00-16,00, det går även bra att köra ett kortare pass.
  /Lasse / ÖTSK

 14. Didde skriver:

  Någon som kan tala om vatten nivån
  Och hur fisket har varit den sista veckan?
  Med vänlig hälsning,
  Didde

  • Mats Cassegård skriver:

   Vattennivån är under det normala, med tanke på att det inte har regnat ordentligt de senaste 3 veckorna och flödet in i Snärjebäcken är lågt så rekommenderas att om man spinnfiskar att inte ha för tunga beten på, och att man vevar ganska fort för att riskera bottennapp.

   För flugfiskare ska det inte vara några problem att fiska varken med torrt.

 15. Nicke S. skriver:

  He he….. Skriver man inte upp sin fångst i fångsjournalen, drabbar detta samtliga som vill komma och fiska. Detta instrument har vi för att veta hur mycket fisk som tas upp, och gör det lättare för oss att bedöma när och hur mycket ny fisk som ska sättas i.

  Håller jag med om men i över en vecka har det saknas nya papper att skriva på, så det är daxs att fylla på nya om fångstjournalen ska fungera som det var tänkt.

  • Mats Cassegård skriver:

   Nicke S: Idag kunde jag konstatera att det var som du påstår, att det saknas flera papper. Vid närmare kontroll så har man improviserat och valt att skriva upp sin fångst på baksidan av ett av dessa papper, vilket vi i Snärjebäcksgruppen hedrar fångstmän/kvinnor för.

   Vi kommer inom kort att fylla på med flera journalpapper inför höstens fångster. Stort tack Nicke S.

   Gäddor som fångas ska ovillkorligen ICKE släppas tillbaka i Snärjebäcken, detta fick jag erfara idag då jag själv krokade en hyfsad gädda som fick sätta livet till. Abborre går däremot fint att ta hem som matfisk eller återutsätta.

   Skitfiske!
   Mats

 16. Mats Cassegård skriver:

  Sommar och värme betyder att fisken söker djupet på dagen. Tidig morgon och sen kväll är bäst just nu, för att få en regnbåge att hugga. I takt med att väderleken lugnar ner sig så kommer fisken att vilja leta nya byten. Sensommar och höst, så är igen dags att fightas med bågarna. Ha is i magen och en smula finulighet för att få dessa fiskar att hitta rätt…

  Infernaliskt att kroka en båge sensommar…

  Riktigt skitfiske!

  Mats

 17. Stefan skriver:

  Efter ett besök i Bäcken igår kväll noterade jag på avstånd en fiskare vid dammen som landade minst 3 fiskar som alla togs upp. Han stod där när jag kom (kanske hade fått fler innan?) Renset åkte i dammen kunde jag konstatera när jag svängde förbi innan jag åkte hem, ingen bokföring i fångstrapporten… Alla följer inte uppsatta regler, tyvärr.
  I övrigt hade vattnet stigit rejält, ca 30-40cm p.g.a det tidigare skyfallet på dagen, något enstaka vak och själv hade jag ingen kontakt.

  • Mats Cassegård skriver:

   Hej Stefan!

   Reglerna säger att man har rätt att ta upp 2 fiskar per dagskort, därefter måste man ovillkorligen lösa nytt fiskekort, såvida den som du nämner inte har ett årskort då är man berättigad att fånga 10 fiskar på sitt årskort.

   Tråkigt att det finns fiskare som inte förstår bättre, att man slänger inte fiskrens i vattnet. Det finns soptunnor utplacerade vid de mest strategiska fiskeplatserna runt Snärjebäcken. Vi i Kalmar Sportfiskeklubb, Snärjebäcksgruppen jobbar för att alla besökare och sportfiskare ska trivas och njuta av vistelsen vid Snärjebäcken. Vår förutsättning är att den som väljer att fiska i Snärjebäcken förvissar sig vilka regler som gäller.
   Våra fisketillsyningsmän gör kontinuerligt kontroller!

   Skriver man inte upp sin fångst i fångsjournalen, drabbar detta samtliga som vill komma och fiska. Detta instrument har vi för att veta hur mycket fisk som tas upp, och gör det lättare för oss att bedöma när och hur mycket ny fisk som ska sättas i.

   Skitfiske!
   Mats Cassegård (Snärjebäcksgruppen)

 18. Mats Cassegård skriver:

  Nu infaller sommarsolståndet, och vi har nått fram till midsommar. Naturen visar upp sin bästa sida, med både blommor och blad. Fågelsången kan höras från morgon till kväll, och solen står som högst på norra halvklotet en tid nu.

  Snärjebäcksgruppen vill härmed önska alla sportfiskare en trevlig och skön midsommar till er som besöker vårt fiskevatten för att fånga några av alla de regnbågar som just nu gärna visar upp sin blanka sida med höga hopp. Vattentemperaturen har höjts enormt den senaste veckan, och nivån på vattnet har sjunkit rejält vilket gör att man måste tänka om i sitt fiske.

  Morgon och kvällsfiske rekommenderas just nu, det har visat sig att fisken är en aning trög när lufttryck och temperaturen är hög. Men med stort tålamod och rotation i sitt fiske så lyckas man säkert få en fight med någon av de stora bågarna!

  Återigen har vi fått bra respons från fiskare som besöker vattnet, att det är välskött och bra ordning snyggt och rent! Vi hoppas att det så ska vara i fortsättningen också.

  Trevlig midsommarhelg!

 19. Ronny Göransson skriver:

  Vi har en Trollingtävling efter Gös lördagen den 29:e juni på sjön Allgunnen, Högsby Kommun. Gå in på vår hemsida för alla detaljer. http://www.hangaround.webgain.se.

 20. Mats Cassegård skriver:

  I eftermiddags slutfördes den sista uppskyltningen på samtliga informationstavlor vid Snärjebäcken. Vädret var halvmulet och med inslag av sol, temperaturen 18-19 grader i luften och vyn över bäcken, i ett ljusgrönt skimmer från alla träd som håller på att spricka i bladverken.

  Det var två fiskare på plats, men ingen av dom lyckades kroka någon fisk under mitt besök. Efter att ha kört runt och kollat olika fiskeplatser, kunde jag igen konstatera att vid “Dammen”, så låg fiskrens slängt i vattnet. Trots att det bara var 2 meter till soptunnan!!! Släng inte ut fiskrens i vattnet, inte heller i skogen, det drar till sig vildsvinen. Kasta renset i soptunnorna! I övrigt ser det rent och fint ut. Guldstjärna igen till alla besökare.

  Mitt sista stopp denna eftermiddag blev grillplatsen; rent och snyggt. Trevligt att se att den nya fångsrapportpärmen som sitter inne i vindskyddet fungerar. Vi uppmanar alla fiskare att inrapportera sina fångster i denna pärm. Detta för att vi ska kunna se hur mycket fisk som tas upp, och hur mycket fisk vi bedömmer som ska sättas i.

  Innan jag återvände mot Kalmar igen, ville jag bara avsluta med några kast. Hade en fjädermygga på tafsen som jag lät sjunka en stund, och jag kastade långt ut mot andra sidan, jag hade sett att en fisk vakade någon minut tidigare. Då ringer mobilen så jag får sluta veva och låta flugan flyta. Då ser jag en fisk tar flugan och gör ett hopp, jag känner direkt att detta är ingen liten fisk. Den rusar och jag ser att linan är på väg att ta slut, ser backingen börja löpa ut. Då lugnar den ner sig, men sitter fortfarande krokad och gör några ryck för att förslka komma loss. När den vilat några minter gör den en blixtrusning igen, och är fullt inställd på att komma loss.

  Jag drillar in fisken mot flytbryggan den följer med vackert efter att ha rusat och stretat emot i säkert 10 minuter. När den närmar sig bryggan och jag ska kroka av den så rusar den igen. Jag kan se att det är en stor fisk, mellan 3-3,5 kg och i bra kondition. I nästa ögonblick när jag tar in den mot bryggan, så knycker den två gånger och flugan släpper den simmar åter ut mot djupet. Härligt fight med en stor regnbågslax… Skön känsla… När man minst anar det, så hugger dom!

  Skitfiske!
  Hälsningar Mats

 21. Mats Cassegård skriver:

  Idag kunde jag bevittna hur “bågarna” körde ytrace efter myggorna på vattenytan. Det är dags att kolla in flugasken efter små nätta myggor. Kommande veckor så kläcker det enormt, i värmen så det vittnar om fint fiske framöver. Ge “bågarna” en fight. Ta tillvara stunden och njut av naturupplevelsen vid Snärjebäckens vackra vy. Nymfer och kläckare är tipset för dagen… Visst kan man lyckas lura en och annan fisk lite djupare, varför inte pröva med en trevlig spinnare. Ha stort tålamod och njut av stunden, så betalar det sig. Fisken kommer att hugga. Flytta dig gärna och byt fiskeplats. Prova olika mönster på flugor och drag.

  Det behöver inte betyda att bara för fisken vakar runt din fiskeplats, att den ska hugga. Det är det fina med fiske, att man vet aldrig när det hugger! Så var på din vakt och fokusera avslappnat när du fiskar…

  Återigen en stor elogé till besökare vid Snärjebäcken för att ni lämnar er fiskeplats såsom ni själva vill finna den-nämligen rent och snyggt! Bra betyg! Glöm inte att slänga linor i soptunnorna, så slipper vi hitta något djur som trasslat in sig.

  Med de bästa fiskehälsningar
  Skitfiske!
  Mats

 22. Mats Cassegård skriver:

  Hej!
  Vilken mailadress ska man använda om man vill skicka information; typ till den som är ansvarig för att bilder och text kommer in på hemsidan? Tacksam för svar!

  Not: Skickade över text och bilder för publicering från Snärjebäckspremiären// Mvh Mats

 23. Tobias Lindeborg skriver:

  Hej! Jag kan ha tappat ett par olivgröna fingervantar av varmare modell idag i Snärjebäcken, om någon sett dem så maila gärna till, tobias.lindeborg92@gmail.com

  Annars vill jag tacka för en mycket trevlig dag!

  Tack på förhand,

 24. Niclas skriver:

  Hej.
  En fråga angående övresträckan sätts det fortfarande ut öring el regnbåge där?

  Jag tycker ni gör ett bra jobb med bäcken.

  mvh Niclas

  • Anders skriver:

   Hej Nicklas!

   Då vi inte har något galler eller stop så är det ingen idé att sätta fisk på övre sträckan.

   Roligt att du uppskattar vårat jobb :)

   //Anders

   • Richard Ohlsson skriver:

    Hej!
    Finns det några planer på att fixa ett stopp i övre sträckan och sätta ut fisk igen? Jag har alltid uppskattat det fisket. Tycker det vore synd om möjligheten att fiska i detta vackra vatten skulle försvinna.
    /Richard

 25. Joacim Strandberg skriver:

  Hej,
  Är inte medlem hos er ännu, kommer gå med
  Måste jag vara medlem för att delta i fiskepremiären i Snärjebäcken på Lördag?
  Tacksam för snabbt svar, så att jag kan lösa det i så fall, kan man lösa det på plats?

  • Mats Cassegård skriver:

   Hej Joacim!

   Du behöver inte vara medlem för att få fiska på premiären. Vi i Kalmar Sportfiskeklubb välkomnar gärna dig som ny medlem. Du är varmt välkommen på Lördag den 4 maj. Startskottet går klockan 08.00.

  • Mp skriver:

   Du behöver inte vara medlem för att deltaga på Premiären.

 26. Mats Wallin skriver:

  Flyttat premiär datum igen och man får inte fiska på årskortet om det skulle gå från efter premiären det är för dåligt synd att kalla det årskort ni får nog sänka priset på årskorten annars är det snart ingen som köper dom.

  • Gustav skriver:

   Hej Mats
   Jag har inte längre någonting med styrelsearbetet i klubben att göra men tar mig friheten att kommentera ditt inlägg. För det första kan man ju se det som att de som köpte årskort förra året får fiska mer än ett år på sina kort borde man inte då höja priserna? För det andra bör man tänka på att Kalmar Sportfiskeklubb drivs helt ideellt ingen får ersättning för någonting, inte styrelsen som gör ett jättejobb för att klubben ska fungera inte heller de som hela tiden ser till att det finns fisk i bäcken, är rent och snyggt och att soporna töms får ett öre för detta. Trots att det läggs ut mängder med bensinpengar och timmar på arbetet. Alla pengar som kommer in via kortförsäljningen går tillbaka till dig som fiskare och medlem. Så att klaga på priserna känns lite märkligt. Visst kan man sänka priserna men de kommer ju att göra att mindre fisk kan köpas in och planteras ut. För det tredje så har du precis som alla andra rätt att framföra synpunkter och komma med förslag på hur snärjebäcken ska drivas och skötas, detta görs bäst genom att närvara vid höst eller årsmötet där allas röster är precis lika mycket värda och alla viktiga beslut fattas.
   Tack för ordet.

 27. Mats Wallin skriver:

  Hej såg att premiären är flyttad till den 27/4 betyder det att jag inte får fiska med mitt årskort från efter premiären då får ni ändra slutdatum på årskortet till den 2014-04-30 om ni skall kunna kalla det årskort. Tacksam för svar. MVH Mats

 28. Stefan Johansson skriver:

  Jag kan inte hitta någonstans var åldersgränsen för junior är?
  Tänkte skaffa fiskekort i snärjebäcken även till sonen i år men vilket medlemskap ska jag ta, han fyller 15 i år?

 29. kent skriver:

  Hur är isen på snärjebäcken? Håller den för att gå ut på lite pimpelfiske?

  • Mats skriver:

   Hej Kent!

   Åk och se på plats och gör din egen bedömning. Lita inte på andras uppgifter..//Mats

   • Mats skriver:

    Hej igen Kent!

    Isen håller mer än väl i Snärjebäcken, jag har själv varit ute på den idag och enligt pimplare på plats är den mellan 30-35 cm tjock rakt ut från grillplatsen…// Mats

 30. Mats Wallin skriver:

  Hej fick mitt årskort i dag det inte gäller på övre delen dåligt tycker jag inget det informeras om borde inte ett årskort gälla hela bäcken? Ställde en fråga 25/2 har inte fått något svar på den än är det inte någon i klubben som kollar denna sidan så tag bort den. Hälsningar Mats

  • Anders skriver:

   Hej Mats!

   Ditt Årskort gäller i hela bäcken, det är bara det att i övre sträckan gäller endast flugfiske.

   Anders

   • Nicke S. skriver:

    Jag förstår att Mats undrar, för på fiskekortet står det att kortet gäller endast för nedre sträckan. Så gör ett tillägg på hemsidan att kortet då gäller för övre sträckan med, fast då endast med flugspö typ.

    • Lukas Axelsson skriver:

     Tjena! Jag har ett skolarbete om fiske i Kalmar. Och jag undrar om den här fiskeklubben ingår i riskidrottsförbundet?
     Och om man blir medlem får man fiska på vissa specifika platser?
     Tack på förhand, Lukas

 31. Mattias Åkesson skriver:

  Hallo. Hur ser fisket ut i bäcken nu? Kan man köpa ett kort och fiska nu?

  • Anders skriver:

   Hej!
   Fisk finns kvar, men sen är det upp till varje person att se till att den tar på kroken :)
   Det går att lösa kort som vanligt, fram till 1 vecka innan premiären.

 32. stig-olof skriver:

  Är premiären endast för medlemmar?någon som vet?
  häls:fiskesugen

 33. Didde skriver:

  Vad betyder dom gröna strecken på kartan?
  Varför är det C&R på övre sträckan?

  • Gustav skriver:

   Hej Didde.

   De gröna sträcken på kartan visar var det är mest strömmande vatten.

   Tanken med den övre sträckan var från början att plantera in öring för att få ett hållbart bestånd därav C&R. Sträckan skulle vara så naturlig och “vild” som möjligt och enbart öppen för flugfiske då det är väldigt trångt och spinnfiske skulle ta allt för stor plats, dessutom var öringarna inte av särskilt grov storlek så dessa hade inte givit spinnfiskaren någon större fight.

 34. Patrik skriver:

  Vill fråga en sak, är det förbjudet att använda spinnfiske på övre sträckan?
  Tex vid vattendammen vid dammluckan ? Det står ju inget om det i reglerna men endå så har flera fiskare påpekat detta när man gjort det. Vad gäller?

 35. Mats Wallin skriver:

  Hej undrar om det lottats ut något årskort som ni brukar göra och isåfall vem vinnaren blev. Tack.

 36. Micke skriver:

  Hej!
  Undrar bara hur lång tid det tar innan man får fiskekortet? Gjorde inbetalningen den 5 februari, men än har inget kort synts till.
  Skitfiske på er!
  //Micke

 37. Nicke S. skriver:

  Hej jag undrar vad det är för regler vid is fiske i Snärjebäcken är det som på andra ställen typ att det är ok att använda räka, mask, maggot mm. Samt vad gäller vid gäddfiske o krok som är ex betad med mört, behöver man lösa fiskekort även då ?

  • Gustav skriver:

   Hej Nicke. Under pimpelfiske från isen är det ok att beta med någon form av agn. Fiskekort behöver lösas oavsett vilken metod du använder eller vilken art du är på jakt efter.

 38. Micke skriver:

  Hej!
  Ville bara höra om det beslutats om några ändringar gällande avgifter för årskort och dagskort etc.
  Skitfiske på er!

 39. MatsWallin skriver:

  Hej undrar om det inte är någon som fått fisk sen jag fick 2 regnbågar den 26/10 då var det 4 minusgrader på morronen linan frös fast i spööglorna. Dåligt att inte fylla i fångsrapporten var och fiskade i går 18/11. MVH Mats

  • Anders skriver:

   Hej Mats!
   Ja, det börjar att frysa på. Visst är det dåligt att inte fylla i rapporter om upptagen fisk, men vi får hoppas på bättring till nästa år!

   Skitfiske på er!
   Anders

 40. Robert skriver:

  Är de något liv i snärjebäcken så här års? Är de nu 10 kilos klumparna kommer fram?

 41. Mats skriver:

  Läste att klubben ska ha höstmöte den 13/11 och det tycker vi medlemmar är trevligt. Familjemedlemskap låter som en bra idé, familjeårskort finns ingen tanke på? För det kan inte vara så att klubben bara har enskilda medlemmar det hoppas vi inte. En aktuell fråga kanske inför detta höstmöte.

  Reaktioner på höjning av årskortsavgiften är i sig motiverad från 750 kronor till 900 kronor. Dagskorten höjs med endast 30 kronor. Allting blir dyrare och vi som medlemmar känner att en höjning på 150 kronor är kännbar för oss fritids-och sportfiskare. Det skulle vara bra att få en motiverad förklaring till att avgiften för årskortet måste höjas med 150 kronor/säsong.

  Slutligen vill jag ge en stor eloge till alla som jobbar aktivt med att vi medlemmar och fiskare i övrigt ska kunna besöka Snärjebäcken och dess fina vatten och omgivningar kanske för en fiskestund, eller bara en skön social samvaro med goda fiskevänner. Möjligheterna till att njuta av grillplatserna runt Snärjebäcken är förträffliga använd gärna dessa.

  Sedan om vi får någon fisk eller ens känner en dragning i linan så är det avkopplande att bara få stå där med spöet i handen och hoppas att man lurar någon “båge”, en och annan vacker fisk har landats den senaste veckan. Det är det som ger blodad tand att återvända och njuta återigen av både lugn och natur och kanske det optimala hugget.

  Passa på och ta några timmar innan hösten övergår i vinter.

  God fiskelycka och väl mött
  vid härliga Snärjebäcken./ Mats

 42. Nicke S. skriver:

  Hej varför inte ha snärjebäckensfiskerapport även på hemsidan ? Den behöver kanske inte uppdateras varje dag men en gång i veckan eller var fjortonde dag typ.

 43. Mats skriver:

  Under måndag 8-9 oktober har fisket varit gott i Snärjebäcken, minst 4 rejäla fiskar har landats. Aktiviteten i bäcken är hög, många hugg. Större flugor eller nymfer är att föredra, gärna svarta med något som blänker i silver eller grönt.

  Älgjakten pågår, och jaktledaren har varit och informerat om att det pågår jakt, även skyltar finns uppsatta.
  Trevligt att se så många som fiskar, och även andra som vill besöka denna natursköna plats för en grillstund, eller bara en fika. Det är roligt.

  Sedan går det ju en och annan fiskehistoria om vem som tagit den största regnbågen-nåväl säsongen är inte slut ännu. Jakten pågår fortfarande.

 44. Mp skriver:

  Till de som fixat till det med fika och grillplatserna runt Snärjet. Lyfter på hatten för ert goa arbete ni lägger i Snärjet :)

 45. Marcus skriver:

  Någon som har fiskat med zpey dreamcatcher?

 46. Marcus skriver:

  När sattes det i fisk senast?

 47. Robin skriver:

  hejsan jag betalade in medlemsavgiften till erat postgiro för någon månad sedan och jag har inte hört något mer. Jag undrar om det kommer en bekräftelse på medlemskapet eller dyligt?
  mvh Robin

 48. Mp skriver:

  Snygg sida, ser mycket bättre ut :)

  Mp

 49. Niclas skriver:

  Gustav vi har nu länkat om er hemsida. Den nya ser mycket bättre ut!!

 50. Anders skriver:

  Fina bilder,,, men var ska inte himlen vara blå??

 51. Anders skriver:

  Snyggt jobbat!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>