Josef har återigen varit på gäddjakt.

Då har jag och några andra varit ute i sundet och jagat lite gädda. Vi fiskade i tre dagar och prövade tre olika ställen.

Dag ett så körde vi ett kort pass på ett av Kalmars mest kända vatten.När vi la i på eftermiddagen och körde ut kunde jag räkan till minst 8 andra båtar ute på sundet. Vi var en båt ute och resultatet blev 8 fiskar till mig och 2 till min kollega från Skåne.Inget riktigt stort runt 85 var största.

Dag två var vi 3 båtar ute och lyckades i runda slängar landa runt 75-80 gäddor.De 3 största 94,94 och 91cm samt ett antal över 80 cm.Lyckades med bravaden att bomma en riktigt stor fisk på runt 110-120 cm genom att rycka betet ur munnen eller var det gäddan som spottade ut betet, precis när jag skulle göra mothugg och min kompis stod och drillade en annan fisk 2 meter ifrån mig. Mitt ångestskrik ekar fortfarande ute på sundet mellan Kalmar och Öland…Jag lyckades land 18 gäddor största på 89 cm, min båtkollega tog 12 st och min bror runt 25-30. Den tredje båten lyckades även de landa runt 25 fiskar.

Dag tre testade vi en ny plats som brukar lämna ifrån sig stora gäddor. Men vi mötes av vind som ändrade riktning samt tempfall i vattnet på 0,8 grader. Jag hade en följare på morgon runt 8-10kg, men den ville inte ta betet. Min dag var helt kass. Fick inga fiskar men hade väl runt 15 följare. Min båtkollega fick 3 fiskar och den andra båten fick även de endast 3 fiskar.

Så är det med fisket. Man kan ju inte alltid ta många och stora fiskar. Men det är bara ut på det igen.

Skit fiske på er
//Josef

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *