Yngsta deltagaren tog den största bågen

Ludvig med resans största.

Så var den årliga flugfiskeresan till Klavreström åter genomförd. Sex tappra flugfiskare samlades i fredags för att under lördagen försöka överlista vattnets regnbågar. Stämningen var som vanligt på topp och kvällen blev trevlig trots avsaknaden av tv. Det var ett taggat gäng som gick tills sängs hyffsat tidigt för att vara utvilade och alerta till morgonens fiske.

När väckarklockorna ringde, okristligt tidigt möttes vi av vad som måste ha varit höstens absolut kallast morgon. Kanske inte det mest optimala men efter morgonbestyren, frukost och kaffe så var humören åter på topp.

Vi delade upp oss 3 fiskade i dammen och de andra 3 i det strömmande vattnet. Trots is i spöringarna och fötter som värkte av köld högg de första regnbågarna ganska omgående bland annat fick Micke en stadigpjäs på 6,6 kilo som med råge höjde hans personbästa, grattis Micke! men sen tog det stopp. Säkert en timme gick utan att någon kände av så mycket som en stöt. Vad var nu detta? Skulle resan bli ett fiasko? Var det kylan som spökade? Eller hade vi totalt glömt hur man gjorde? Då som så många gånger förr lyckas Alvar nypa en fin pjäs på strax över 6 kilo och vips så var allt grubbel som bortblåst.

Ytterligare någon fisk fångades innan det var dags att byta fiskeplatser strömgänget traskade till dammen och tvärtom. Nu hade solen börjat värma och i dammen lyckades vi lura 3 hyggliga bågar med en topp på 5.3. Men fanns det inga större? På det hela taget tyckte vi att det gick lite trögt. Lite mat och allmänt taktiksnack följde.

Eftermiddagen gjorde resan kan man lugnt säga. Jag lyckades själv få en pjäs på 7.8 kilo och hade där med också jag satt ett nytt PB och tänk jag hade större fisk än Alvar, denna demon som nästan alltid är omöjlig att besegra. Jag kände mig nästan lite stolt.

Men som alltid och då menar jag alltid lyckades han givetvis lirka upp en båge, större än min 7920 gram… jag var åter besegrad. Då händer det som gör att dessa resor kan bli minnen för livet. Resans med stor marginals yngsta deltagare 15-åriga Ludvig får vad som måste vara hans livs regnbåge (hittills i alla fall han har många resor framför sig den grabben). Fisken väger finfina 8580 gram. Jag, Alvar och alla andra är piskade av en junior.

Stort grattis Ludvig!

Totalt lyckades vi fånga 14 bågar med en imponerande topp.

Nästa år kör vi igen, var så säkra.

// Gustav

Gustav med en fisk på 5,3 fångad i dammen.
Alvar med en båge på 6.1 kg
Micke med en fin pjäs (dock inte hans största på 6.6 kg)
Gustav med 7.8 kg regnbåge som inte räckte för att knäcka Alvar.
Alvar med resans näst största 7,9 kg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *