Klavreström

Så var klubbens flugfiskeresa till Klavreström till ända. Det var ett taggat gäng som anlände till vattnet, det första redan på fredag eftermiddagen. Kvällen gick i ljugandets tecken och både nya och gamla historier berättades. Taktiken lades upp inför det stundande fisket och de rutinerade rävarna delade gladeligen med sig av sina tips. Det är detta som gör resorna så roliga det är ypperliga tillfällen att få tips från hyffsat erfarna flugfiskare, ingen lämnas åt sitt öde hur ovan man än är.

Efter en natts god söm i de nybyggda stugorna var det så dags, när gryningen kom vid 7 svingades det färglada fluglinor för glatta livet. Det dröjde inte länge innan första regnbågen var landat.  Dagen flöt på och även om inte fisket var på topp landade vi ett 20-tal regnbågar mellan 2,5-5 kg. Som så många gånger för var det Alvar som fick den tyngsta bågen, en skaplig fisk på 5240g. Med denna fisk slog han undertecknat med hela 40g otroligt att han alltid ska vara värst men gammal är som sig bör alltid äldst och rutin kan ju vara viktigt i dessa sammanhang, bra jobbat Alvar!    

Micke med vad som enligt uppgift var ett nytt personbästa.
Erik med en av resans regnbågar.
Fisken som nästan lyckades knäcka Alvar men nära är gott nog.
Alvar med resans största fisk 5240g

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *