Ett fiskeår är slut och ett nytt har börjat.

Vi i Kalmar Sportfiskeklubb vill passa på att önska alla medlemmar ett riktigt gott nytt år!

Själv avslutade jag det nya året med att besöka snärjebäcken några timmar på nyårsaftonsmorgon. Isen låg tjock och fin säkert 7-10 cm med ett tunt lager snö på (som nu säkert töat bort). Fisket gick ganska trögt och trots ihärdigt nötande ville ingen regnbåge ta våra agnade pirkar under de första timmarna. Men vad gör väl det när vädret är på topp, naturen underbar, sällskapet trevligt och den kokta termoswienerkorven utsökt. Dessutom finns det ju ett fint vindskydd och vila sig i och en perfekt eldstad om man inte kan tänka sig korv i termos.

När korven var uppäten och kaffet avnjutet fortsatte nötandet efter fisken, vi vet ju att den finns där och det gäller bara att hitta den, och tänk tillslut efter några missade kontakter fick en liten men otroligt fin regnbåge syna isen från ovansidan. Det går under inga omständigheter att klaga på fenorna hos bäckens invånare, så nära perfekta de kan bli.

Regnbågen avnjöts som sushi med endast ett stänk av citron som förrätt på det efterkommande nyårsfirandet.

Passa på man vet aldrig hur länge isen tänker stanna i bäcken, men kom ihåg att det kan vara strömt på vissa stället ta med en kamrat, isdubbar och annan säkerhetsutrustning.     

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *